terepfutas alapjai tr 1 700x300

Unod már ugyanazokat a köröket róni a Margit-szigeten vagy a közeledben található rekortán pályán? Eleged van az utcák túlzsúfoltságából és abból, hogy a szűk járdákon állandóan az el-elmélázó sétálókat kell kerülgetni? Egyhangúnak találod már a sík aszfalton való futást? Ha határozott igen a válasz, akkor rakd félre a benned lévő kétségeket és szabadulj ki a természetbe! Próbáld ki a terepfutást!

A terepfutás menő. Az utóbbi években egyre többet és többet hallunk róla, egyre népszerűbb alternatívája lesz az aszfalton kezdő, de kihívásokat kereső futók körében. És ez jól is van így, biztató a tendencia. Sőt, sokkal egészségesebb lenne, ha kint, a természetben, parkokban és erdőkben futnánk inkább, mint a nagyvárosok rossz levegőjétől bűzlő környezetében. Tudom, nem mindenki teheti meg, hogy csak úgy kiszalad a városból, mert van, hogy nincs hova – nincs, vagy csak nagyon messze akad pár lejtővel és emelkedővel tarkított dombocska. De aki teheti, ne szalassza el a lehetőséget!

Mielőtt belevágnál a terepfutásba, nem árt pár dologgal tisztában lenni, megfelelően felkészülni, testileg-lelkileg ráhangolódni. Terepen futni egészen más, mint aszfalton!

Tovább a teljes cikkre!