g1629

A Zselic, Crosskovácsi és Bükk maraton sorozatba szerveződött a 2023 évtől, a sorozat logójára kattintva elérhető a honlap a választható távok és a pontozás. A három távhoz a kialakult gyakorlat és érdeklődés figyelembevételével alakítottuk ki a korcsoportokat. Természetesen amennyiben változások következnek be a résztvevők számát tekintve, ezek hozhatnak a következő évektől több és esetleg kevesebb korcsoportot is.

A sorozatra a közös kedvezményes nevezést kettő idősávba tömörítettük, az első 2022.12.31-ig tart, a második 2023.01.01-től 02.28-ig. Az XCM Pro Tour sorozat 2023 évi versenyeire külön-külön kell nevezni, a kedvezményes nevezési díjat a Nagy SE-nek kell utalni egyben, részletek a www.xcmprotour.hu oldalon olvashatók. Azok a versenyzők, akik külön-külön neveznek és fizetnek a Zselic, Crosskovácsi és Bükk maraton versenyekre a sorozatnak akkor lesznek a  részese, ha a három versenyen elindulnak és legalább kettőn eredményesen fejezik azt be.

Az XCM PRO TOUR sorozat összetett értékelésében a három versenyből kettőt teljesítők kerülnek fel az összetett eredménylistára. A hosszú táv férfi és a közép táv női összetett győztese nyeri meg az XCM PRO TOUR bajnoki mezt. A sorozat összetett 1-3 helyezettjei kapnak meghívást az összetett díjátadóra, ahol érem és a győztesek serleg díjazásban is részesülnek.