A napokban bejártuk a ebikeshop.hu Pedelec Futam pályáját stílusosan a szponzoraink és a sajtó képviselőivel. Hogy milyen volt? Erről inkább szóljanak a média hírei:

bukk palya media csabi thomey andras

Bikemag:

Elektromos bringa verseny a Bükk Maratonon. Bejártuk a pályát!

Lehet szeretni, lehet utálni, de mindenképpen tény, hogy a pedelec, azaz elektromos bringák térhódítása megállíthatatlan. Ugyan le vagyunk maradva minimum 5 évvel a nyugati trendekhez képest, de itthon is egyre többen róják az ösvényeket ebike-al. Ezért a Bükk Maraton szervezői is úgy gondolták, hogy ideje ebike futamot rendezni. Ennek a pályáját jártuk be most.

(...)

(...) az is biztos, hogy nem lehet “turbo” módban “végigmotorozni” a teljes távot, mert közel sem bírna ki ennyit. Eco-ban azonban simán abszolválható, sőt még a meredekebb részeken egy kis “tour” vagy “sport” is befigyelhet, de nem árt taktikázni. Ahogy már említettem, a pálya nyomvonala akár cross trekkingel is teljesíthető, de ilyenkor azért nem árt a határaival tisztában lenni, és a lejtőkön óvatosnak lenni, mert a dózerutakon akár 70 km/h körüli tempó is elérhető, de ez már bőven a montik felségterülete.

Tovább a teljes cikkre!

bukk palya bikemag thomey

HEOL:

Kapaszkodó és lejtmenet, míg a láb és az aksi bírja

Győzd le a hegyeket! – szólít kihívásra a 18. Bükk Hegyi Kerékpár Maraton. Felsőtárkányban augusztus első hétvégéjén lehet ezt megtenni, míg lapunk munkatársainak a hétvégi teszten nyílt lehetőségük arra, hogy a 16 km-es mini távot elektromos rásegítésű kerékpárral (e-bike) tekerjék végig.

Az aksi jól bírta, mi pedig feltöltődtünk. Itt némi ellentmondás azért előtör, mert ugye ahhoz, hogy a boldogsághormon elöntse az embert, energiabefektetésre van szükség. Vagyis lefáradásra, és ehhez egy tesz erejéig éppen elegendő a 16 km-es hegyi tekerés. Tévút, ha valaki azt gondolja, hogy az e-bike, azaz az elektromos rásegítésű bringa csendes motorkerékpárként működve levesz minden terhet az ember válláról. Ami viszont nagyon igaz, hogy az e-bike könnyen leveszi az embert a lábáról.

Tovább a teljes cikkre!

bukk palya ebikeshop akos csabi

holkerekparozzak.hu

Pedelec pálya tesztnap a Bükkben

Teszteltük a Bükk Hegyikerékpár Maraton e-bike nyomvonalát.

A napokban kicsit megélénkült a felsőtárkányi Egeres-völgy, pedig hol van még a Bükk Hegyikerékpár Maraton augusztusi futama. A szervezők meghívták a szponzoraikat és néhány újságírót, hogy közösen teszteljék le az idén debütáló ebikeshop.hu Pedelec Futam tervezett nyomvonalát.

A pálya maga a 38 km-es rövid, és a 16 km-es miniptáv hegyes-völgyes útjaiból áll össze. 53 km hosszú és kb. 1100 m szintet kell teljesíteni. Jó hír, ha valamely versenyző túl lelkes és hamar lemeríti az akkumulátort, az a 37. km után a versenyközpontnál jár és könnyedén feladhatja a versenyt, nem kell még 16 km-t sétálnia, közben legyőzve egy 10 km-es emelkedőt.

Tovább a teljes cikkre!

bukk palya steps sar

Mozgásvilág

Bükk Maraton 18

 Ízelítő és pályabejárás

Milyen lesz az e-bike kör a Bükk Maratonon

Mindig szerettem volna megállni és szétnézni a Kálmán-hegyi útról, gyönyörködni a Bükkben, de erre eddig nem volt lehetőség mert a Bükk Maraton mégiscsak egy verseny.
A pályabejárás arra is jó, hogy kiélvezzem a tájat és persze arra is, hogy leírhassam mi vár rátok. Idén először ebike pályát is kijelöltek, amit egy baráti hangulatú tekerésen vettünk szemügyre.

Tovább a teljes cikkre! (Videó is van!)

Fotók: Horváth Szabolcs